Haber

ABD Donanması, uçak gemisini ikinci kez Japonya’ya konuşlandıracak

ABD Donanması, Nimitz sınıfı uçak gemisi USS George Washington’ın 2024 yılında ikinci kez Japonya’da konuşlandırılacağını duyurdu.

Çin ve Rusya’nın Hint-Pasifik’te artan bölgesel etkisi karşısında ABD, askeri müttefiki Japonya ile deniz işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

ABD Donanması, Japonya’nın Yokosuka Deniz Üssü’nde demirleyen USS Ronald Reagan uçak gemisinin 2024 baharında ABD’ye döneceğini duyurdu.

Buna göre, daha önce Japonya’da konuşlanmış olan USS George Washington uçak gemisi, 2024’ün ikinci yarısında Yokosuka’ya dönecek.

USS George Washington, 2008-2015 yılları arasında görev yaptı. Bu, nükleer enerjiyle çalışan bir uçak gemisinin bir Japon limanına ilk konuşlandırılmasıydı.

Japonya Dışişleri Bakanlığı, ABD uçak gemilerinin görev değişikliği hakkında Yokosuka Belediye Başkanı Kamiji Katsuaki’yi bilgilendirdiğini duyurdu.

Belediye Başkanı Kamiji yaptığı açıklamada, “ABD Donanmasının devam eden varlığının Japonya’nın barışı ve bölgesel istikrarı için değerli olduğunu” söyledi.

Yokosuka şehri, başkent Tokyo’nun doğusunda, Kanagawa Eyaletinde yer almaktadır. Nimitz sınıfı uçak gemisi USS George Washington nükleer enerjiye sahiptir.

ABD’nin bölgedeki uçak gemileri, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDG) ve Güney Kore ordusu iş birliğinde düzenlenen ortak tatbikatlara katılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu