Haber

Arap Birliği, BM’nin “Filistin halkına koruma” kararının uygulanmasını istedi

Arap Birliği’nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, Birleşmiş Milletler’in (BM), Filistin halkına memleketler arası müdafaa sağlanmasıyla ilgili kararının uygulanması davetinde bulundu.

Ebu Ali, yayımladığı açıklamada, son olarak işgal altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentine düzenlenen akınlar başta olmak üzere Yahudi yerleşimcilerin devam eden ihlallerini kınadı.

Birleşmiş Milletler ve memleketler arası insan hakları örgütlerine siyasi, türel ve insani sorumluluğunu yerine getirmesi talebinde bulunan Ebu Ali, Filistin halkına milletlerarası muhafaza sağlanmasıyla ilgili BM kararlarının uygulanması daveti yaptı.

Ebu Ali, işgal altındaki Filistin topraklarında savunmasız sivillere ve mülklerine karşı hata işleyen Yahudi yerleşimci kümelerin terör listesine alınması ve üyelerine karşı gerekli yasal önlemlerin uygulanması gerektiğini belirterek, “İşgal ordusu ve yetkililerinin korumasında bu saldırıların artması, Binyamin Netanyahu liderliğinde kurulması beklenen yeni İsrail hükümetinin eğilimi ve tutumuna işaret eden tehlikeli bir göstergedir.” sözünü kullandı.

Ebu Ali ayrıyeten BM ve bağlı kuruluşlarından, milletlerarası insan hakları örgütlerinden, sivillerin barış ve güvenliğini teminat altına alan memleketler arası mukavelelere hürmet göstermesi ve ihlallerine son vermesi için İsrail’e baskı yapmasını talep etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Şurası’nda, 2018 Haziran’da yapılan oylamada, Filistin halkı için müdafaa talep eden karar tasarısı kabul edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu