Haber

Bayraklı arşivinde dijital çağ

Kamu hizmetlerinin daha hızlı ve etkin olması, belgelerin daha güvenilir bir ortamda saklanması için çalışmalara başlayan Bayraklı Belediyesi, fiziki arşivin belediyeye devri projesi kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazandı. dijital ortam.

Buna göre öncelikle teknik birimlerin tüm evrakları taranarak 17 ay içerisinde dijital sisteme aktarılacak. Lider Serdar Sandal, “Çağın gerisinde kalmadan teknolojik yeniliklerle arşivimizi daha güvenli hale getiriyoruz. Proje sayesinde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bilgi ve belgelere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız.”

ZAMAN KAYBININ VE ATIKLARININ ÖNLENMESİ GEREKECEK

İzmir Kalkınma Ajansı’nın “2022 Yılında Kamu Sektöründe Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı” kapsamında fiziki arşivin dijital ortama taşınması projesini hazırlayan Bayraklı Belediyesi, 25 katılımcı arasından hibe almaya hak kazandı. Başarılı 8 çalışmadan biri olan projeye göre teknik birimlerin arşivindeki yüzbinlerce belge tek tek taranarak 17 ayda dijital ortama aktarılacak.

Toplanacak bilgilere tek merkezden ulaşmak daha hızlı ve kolay olacaktır. Ayrıca arşiv güvenliği sağlanacak ve vatandaşların işlemleri daha kısa sürede sonuçlanacak. Fiziki arşivin dijital ortama taşınması konusunda 154 teknik çalışana dokümantasyon ve arşiv yönetimi eğitimi verilecektir. Bundan sonra belediyeye gelecek tüm evraklar dijital arşive işlenecek ve burada saklanacak. Bu sayede hem zaman kaybının hem de kağıt israfının önüne geçilmiş olacaktır.

DAHA HIZLI VE GÜVENLİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Belediye hizmetlerini daha hızlı, kolay ulaşılabilir ve güvenli hale getirmek için çağın gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Son teknolojileri yakından takip ederek hem vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek, hem de israf ve zaman kayıplarını önlemek istiyoruz. Bu bağlamda projemizi değerli bulduğu için İZKA’ya teşekkür ederiz. Dijital arşiv projemiz sayesinde artık kamu hizmetlerimizi daha hızlı, daha güvenli ve daha etkin hale getireceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu