Ekonomi

Canik’te hedef: Sürdürülebilir tarım

Canik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Sıfır Atık Köyü’nde çocuklar ata tohumları yetiştirirken, sürdürülebilir tarım konusunda da eğitim alıyor.

Canik Belediyesi’nin ilçede hayata geçirdiği Sıfır Atık Köy Projesi ile çocuklara sürdürülebilir tarım, iklim değişikliği, sıfır atık, doğa ve çevre bilinci konularında yerinde uygulamalı eğitimler verilirken, çocuklar oluşturulan kapalı sera alanlarında ata tohumları yetiştiriyor. Sıfır Atık Köyü’nde.

Çocuklar atalarının tohumlarını yetiştirir

Binlerce öğrenciyi Sıfır Atık Köyü’nde ağırladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Şehrimizin farklı ilçelerinden binlerce çocuğumuzu Sıfır Atık Köyü’nde ağırladık ve ağırlamaya devam ediyoruz. Sıfır Atık Köyü olarak çocuklarımıza sürdürülebilir tarım, iklim değişikliği, sıfır atık, doğa ve çevre bilinci kazandırıyoruz.Onları toprakla buluşturuyoruz, büyüme aşamalarını birlikte takip ediyoruz.Bu alanları çocuklarımıza emanet edip yardımcı oluyoruz. sorumluluk duygusu kazandırıyoruz. Sıfır Atık Köyümüzde bu yıl 15 çeşit sebze bitkisini çet tohumlarından ürettik. Sıfır Atık Köyümüzde üretim çeşitliliğimizi artıracağız. Çömlek tohumu üretmeye çocuklarımızla birlikte devam edeceğiz” dedi.

“Geri dönüşüm malzemeleri üretiliyor”

Sıfır Atık Köyü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden oyun alanları oluşturulduğunu belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımıza geri dönüştürülebilir malzemelerden neler yapılabileceğini göstermek amacıyla Sıfır Atık Köyümüzde geri dönüştürülebilir malzemelerden oyun alanları oluşturduk. Çocuklarımız büyük başarılar elde etti.” geri dönüşüm malzemelerinden değerli ve yaratıcı çalışmalar. Sıfır Atık Köyümüzde çocuklarımız eğlenirken geri dönüşümün değerini öğreniyor, doğa ve çevre bilinci kazanıyor” dedi.

Canik’te dikey seralar hayat buldu

İlçede öğrencilerin geliştirdiği sürdürülebilir tarım projelerini desteklediklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde gençlerimizin geliştirdiği sürdürülebilir tarım projelerine gerekli takviyeleri yapıyoruz. Belediye olarak destek verdiğimiz Sürdürülebilir Yaşam’ Erasmus Projesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin ilçemizde hazırladıkları dikey seralara, “Öğrencilerimizin buradaki okullarında kurdukları dikey seralarda inşallah eserler yetiştirip, sürdürülebilir tarımı uygulayarak öğreneceklerdir. Çocuk ve gençlerimizin sürdürülebilir tarımı öğrenmeleri için gerekli desteği vermeye, onlarda doğa ve çevre bilinci oluşturma çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu