Ekonomi

Citi, Kovid-19 salgını sonrası avantajlı konumu nedeniyle American Airlines’ı Satın Al’a yükseltti

American Airlines’ın (AAL) hisseleri, Citi analistlerinin şirketin notunu Neutral’dan Satın Al’a yükseltmesi ve fiyat hedefini 15,13 $’dan 20 $’a yükseltmesinin ardından Pazartesi günü erken işlemlerde yaklaşık %1,5 arttı.

Citi’deki analistler, Kuzey Amerika’da geniş ağlara sahip taşıyıcıların, çeşitli gelir akışları ve premium koltuk seçeneklerine yönelik güçlü talep nedeniyle salgının ardından daha güçlü bir konumda olduklarını belirtti.

“Bu olumlu ortamda, Amerika’nın borcunu azaltma ve düşük sermaye harcamalarını sürdürme çabaları, sektördeki koltuk kapasitesinde devam eden kısıtlamalarla birleştiğinde, American Airlines gibi şirketlere fayda sağlamaya devam etmelidir” dediler.

Pandemiden önce şirketin uçak filosunu güncellemek için yaptığı 31 milyar dolarlık önemli yatırım, havayolunu benzer ağlara sahip rakiplerine kıyasla dezavantajlı duruma düşürüyordu. Ancak Citi’ye göre mevcut gelişmeler, havayolunun filosunu yenileme ihtiyacının başlangıçta tahmin edilenden daha uzun süre minimum düzeyde kalacağını ve geçmiş tahminleri aşacağını gösteriyor.

Buna ek olarak havayolunun yönetim ekibi, önümüzdeki iki ila üç yıl boyunca sermaye tahsisi için muhafazakar bir stratejiye işaret ederek borç azaltımına öncelik vermeye odaklanıyor.

2019’dan bu yana, ofiste pazartesiden cumaya katı çalışma programına bağlı kalan insan sayısında bir azalma oldu ve bu da pazar akşamları uçup perşembe akşamları geri dönme alışkanlığında bir azalmaya yol açtı. İş ve eğlence amaçlı seyahatlerin bir karışımına yönelik bu eğilim, Economy Plus kategorisindeki koltuklara olan talebin artmasına yol açtı.

Ek olarak, büyük finans kurumları, büyük havayollarının sık uçan yolcu programlarını, ortak kredi kartı teklifleri açısından giderek daha çekici buluyor.

Fiyat amacını yükselten Citi, mil başına koltuk (ASM) büyümesindeki yavaşlama ve mil başına koltuk başına gelirde (RASM) beklenen artış nedeniyle bir revizyon öngörüyor. Buna ek olarak, diğer değişkenlerin yanı sıra, yakıt tüketimi hariç, mevcut koltuk mili başına 2024 varsayım maliyetinde (CASM) bir artış öngörülüyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu