Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bulgaristan’ın Şumnu ve Razgrad şehirlerine ziyaret

Diyanet İşleri Lideri Prof. Dr. Ali Erbaş, kendisine eşlik eden heyet ile Türk ve Müslümanların ağır olarak yaşadığı Bulgaristan’ın kuzeydoğusundaki Şumnu ve Razgrad şehirlerini ziyaret etti.

Başkan Erbaş, ilk olarak Şumnu’da Bölge Müftüsü Mesut Mehmet ile bir ortaya gelerek, kentteki Osmanlı mirası yapıtları ve lokal cemaatin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Şumnu’da 100 yıl önce kurulan Nüvvab İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Erbaş’a, ev sahipliği yapan Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci bilgi verdi.

Nüvvab İmam Hatip Lisesi’nin tarihi ve ehemmiyeti hakkında bilgilerin ve yazışmaların yer aldığı alanı gezen Erbaş, daha sonra okulun erdem defterini imzaladı.

Osmanlı yapıtı tarihi Şerif Halil Paşa Mescidi ve külliyesini de ziyaret eden Erbaş, öğlen namazını kıldırdı.

Şumnu’dan Razgrad şehrine geçen Erbaş, restorasyonu devam eden Pargalı İbrahim Paşa Camisi ve Razgrad Bölge Müftülüğünü ziyaret etti.

Burada Müftü Mehmet Ala’dan bilgi alan Erbaş, akabinde Müftülük bahçesindeki Ahmet Paşa Camisi’nde akşam namazını kıldırdı.

Erbaş’a, ziyaretinde Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Burgaz Başkonsolosu Senem Hoş, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Heyeti Lideri Hasan Güçlü, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Lideri İhsan Açık, Sofya Din Hizmetleri Müşaviri Erdal Atalay, Burgaz Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Ungan eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu