Ekonomi

Enerjisa Enerji Yılın İlk Yarısında Yatırımlarına Devam Etti

Stratejisinin merkezine sürdürülebilirliği koyan, insan ve teknoloji odaklı, daha akıllı ve daha yeşil bir dünya için katkı sağlayacak projeler üreten Türkiye’nin elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri analizi şirketi Enerjisa Power güçlü bir finansal performans sergiledi. 2023’ün ilk yarısında.

2023 yılının ilk yarısında Enerjisa Enerji’nin şebeke yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık dört kat artarak 3.651 milyon TL’ye ulaştı.

%20’si halka açık olan ve ana hissedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Power, 30 Haziran 2023 tarihli güçlü mali tablolarını kamuoyuna açıkladı. Enerjisa Güç, 2023 yılının ilk yarısında konsolide Faaliyet Gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artırarak 9 milyar 938 milyon TL’ye çıkardı.

İlk yarıyıl sonuçlarının değerlendirilmesi Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Daha iyi bir gelecek için yeni Enerji dünyasına yön verme vizyonumuz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Güçlü bilançomuz ve çevik yönetim anlayışımızla ağ, teknoloji, e-mobilite ve müşteri çözümleri yatırımlarımıza yılın ilk yarısında artan ivmeyle devam ettik. Bu kapsamda yılın ilk yarısında şebeke yatırımlarımız 3.651 milyon TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyüme trendimizi önümüzdeki dönemde de sürdürürken topluma fayda sağlayacak projeler üretmeye, işbirlikleri geliştirmeye, tüm paydaşlarımız ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz.

Enerjisa Power CFO’su Dr. Philipp Ulrich  halbuki “Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından yaraları sarmaya çalıştığımız bu dönemde yatırımlarımıza devam ettik. 2023 yılı için müşteri çözümleri dahil 11-15 milyar TL’lik yatırım planımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir yatırım planımız sayesinde yılın ilk yarısında yıllık %118 artışla 2.777 milyon TL Net Kâr elde ettik. ”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-cihanbeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu