Ekonomi

Erdemir, Cumhuriyetin 100. yılını Tuluyhan Uğurlu konseriyle kutladı

Cumhuriyetin 100’üncü yılı olan 29 Ekim’de yeniden inşa edilen 2. Yüksek Fırın ‘Zübeyde’yi devreye alan Erdemir, kutlamalarına Tuluyhan Uğurlu konseriyle devam etti.

OYAK’ın Maden Metalurji Şirketlerinden Erdemir, Cumhuriyetin 100’üncü yılını ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu’nun konseriyle kutladı. Uğurlu’nun ‘Mustafa Kemal Atatürk’, ‘Güneşin Askerleri’ ve ‘Senfoni Türk’ adlı eserlerini seslendirdiği konser, 30 Ekim 2013 tarihinde Erdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören konsere yerel protokol üyeleri de katıldı. şirket çalışanlarının ilgisi.

Konser boyunca sahne arkasına yansıtılan görüntüler eşliğinde piyano resitalinde Türk sanayisinin lokomotiflerinden Erdemir anlatıldı. 1965 yılında üretim yolculuğuna başlayan ve dünyanın en büyük demir çelik üreticilerinden biri haline gelen Erdemir’in başarı öyküsü, tarihi fotoğraflar eşliğinde ekrana yansıdı. Erdemir’in Cumhuriyetin 100. yılında Türk sanayisine kazandırdığı ‘Zübeyde’ isimli yeni Yüksek Fırın’ın görsellerinin yer aldığı bölüm konserin en ilginç anlarından biri oldu.

Tuluyhan Uğurlu konserinde Kurtuluş Savaşı’nın havacılık ve demiryolu kahramanları da ekranlara taşındı. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ekonomi Sanayiye bakış açısını anlatan görüntülerde Atatürk’ün açtığı fabrikalar, ilk demir çelik fabrikasının kuruluşu ve ağır sanayiye atılan ilk adımlar görsellerle izleyiciye aktarıldı. Birinci bölümde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ölümünden 57 gün önce Celal Bayar ve Afet İnan’la hasta yatağında yaptığı görüşmede ortaya atılan 26 yeni yatırım projesi de anlatıldı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu