Haber

Milli Eğitim Bakanı’ndan eğitim sürecine ilişkin yeni açıklama

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki deprem Türkiye’nin 10 ilinde büyük yıkıma neden oldu.

Binlerce can kaybedildi, binlercesi yaralandı.

Ve binlerce binanın yıkıldığı deprem bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde eğitim verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin aksamaması için çalışmalarını hızlandırdı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gelinen son noktayı anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Malatya AFAD Uyum Merkezi’nde deprem sonrası çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özer, Malatya’da çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Malatya’da 1.110 konteyner hizmet veriyor

Amaçlarının vatandaşların sağlam binalara ve konteyner kentlere ulaşımını sağlamak olduğunu belirten Özer, Malatya’da ulaşım süreçlerinin hızla ilerlediğine dikkat çekti. 10 bini aşkın konteynerin şehircilik çalışmaları tamamlandı ve 1110 konteyner Malatya’da vatandaşlarımızın hizmetine açıldı.”söz konusu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “dayanıklı”Tüm memur ve çalışanların raporun verildiği kamu binalarına geçtiğini belirten Özer, vatandaşların binalara geçişini sağlam raporlarla sağlayarak hayatın normal akışını hızlandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

“Süreklilik şartı aranmayacak”

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgedeki 10 ilde yürüttüğü faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi:

Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev başında. Aldığımız kararları daha önce açıklamıştık. Yani ikinci önemde 10 ilde tüm sınıf ve seviyelerde süreklilik kuralı olmayacak. Bir karar daha aldık. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini ulaşım eğitimi kapsamına aldık. Orada kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okullarımıza götürüp sıcak yemeklerini vereceğiz ve kalacakları yerlere taşınmalarını sağlayacağız.

110 bin 735 kapasite verildi

Yine 71’de ailelerin istemesi halinde çocuklarını başka illere taşıma sürecini başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizi 71 ile transfer edecek kapasite oluşturduk. Ancak şu ana kadar sadece 5.836 öğrenci bu imkandan yararlandı. Tekrar istişare ederek biliyorsunuz tam burslu öğrenci kapasitesini yüzde 10’a çıkardık. Yani özel eğitim kurumlarında bu kapsamda 110.735 ek kapasite verilmiştir. Şu ana kadar 2 bin 332 öğrenci ve vatandaş bunlardan faydalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 4 bin rehber öğretmen ve manevi danışmanın bölgede görev yaptığını söyleyen Özer, bu sayının 5 bine çıkarılacağını, 355 psikososyal destek çadırı oluşturduklarını söyledi. çadır kentlerde ve konteyner merkezlerinde.

Psikososyal destek çadırları kuruluyor

Cuma gününe kadar 10 ildeki tüm çadırkent, konteyner merkezleri ve toplanma yerlerine bu psikososyal destek çadırlarının kurulumunu tamamlayacaklarını belirten Özer, bu çadırlarda çocukların psikososyal dayanıklılığını güçlendirmek için her türlü takviyenin yapıldığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı esnaflar çocuklarla etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bölgede şu anda 212 bin öğretmenin idari izinli olduğunu hatırlatan Özer, şöyle konuştu: “Okullar açılmadığı için giriş ücretlerinin tamamını biz ödüyoruz. Bugün itibariyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Ücretli olarak derslere devam eden öğretmen ve usta öğreticiler, eğitime ara verildiği günlerde de maaşlarının tamamını alacak.” depreme.”dedi.

Hafta sonu prestijiyle çalışmalar tamamlanacak

Bakan Özer, depremden etkilenen bölgede 20 bin 868 okul binası bulunduğunu ve bunların 95’inin yıkıldığını belirterek, şöyle devam etti:

Diğer tüm binaların hasar tespiti ise Cuma gününe kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından tamamlanacak. Hafta sonu prestijiyle okullarımızı hangi ilçelerde, hangi bölgelerde açacağımız bu 10 ilde eğitim planlaması ile ilgili tüm çalışmaları tamamlayacağız. İnşallah bu çalışmaları ve sonuçlarımızı önümüzdeki hafta prestij ile tüm vatandaşlarımızla paylaşacağız.

“Eğitimde normalleşmeye ihtiyacımız var”

Yine bu kapsamda depremzede öğretmenlerimizin ve idari personelimizin başka illere atanma talepleri, özür atamaları ve diğer illerden buraya gelecek öğretmenler ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki hafta inşallah prestijleriyle planlamalarını paylaşacağız. 71 ilde 20 Şubat prestijiyle anaokulundan liseye eğitime başlıyoruz. Hayatı normalleştirmemiz için önce eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm devlet kurumlarının var gücüyle sahada çalıştığını ve zorlu süreci hızlı bir şekilde atlatmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu