Haber

Nurhaklı Depremzede: “‘Evinizi yıkacağız, pasını atacağız’ diyenler evi yıkıp demirlerini alıp gidiyorlar, böyle…

DİLAN BUTLU

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde yaşayan ve depremde evi ağır hasar gören Ali Rıza Palalı, yıkım ihalesini kazanan şirketin enkazdan demirleri çıkardıktan sonra enkazı bıraktığını iddia etti. Palalı, yıkılan evinin kaldırılamayan molozlarına işaret ederek, “Bize ‘Evinizi yıkacağız, pasını atacağız’ diyenler evi yıkıp demirlerini alıp eşyalarını bırakıyorlar. pas böyle.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından birçok yerde depremzedeler mağdur olmaya devam ediyor. Nurhak’taki konutu depremde ağır hasar gören Ali İstek Palalı, yıkım ihalesini kazanan şirketin konutunu yıkıp demirlerini aldıktan sonra enkazı bıraktığını iddia etti. Palalı yaşadığı mağduriyeti ANKA Haber Ajansı’na şöyle anlattı:

“ARTIK BİZE ŞAŞIRDI”

“‘Evinizi yıkacağız, pasını atacağız’ diyenler evi yıkıyor sonra demiri alıp pası böyle bırakıyorlar. Bizim bu çaresiz insanlara bu pasajı yaptırma imkanımız var mı? bizim gibi mi biraz vicdan ve mahremiyet lazım.ve dışarıdakilerin ateş etme hakkı yok.sahtekarlık yalan ve aldatmaca ile insanları zor durumda bırakıyorlar.evimin halini görün demir var mı Hayır burada 15 tane hafriyat aracı var yarın bir gün ‘buradaki hafriyatı temizledik’ diyecekler. , Başka yerden getirip el arabasıyla taşımadım.”

koyulhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu