Haber

Özgür Çelik’ten 100. Yıl Mesajı: “Güzel Ülkemizi Yeniden Demokrasiyle Taçlandırmak İçin Mücadele Edeceğiz”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında düzenlenen kutlamalarda Bahçelievler ve Zeytinburnu’nda vatandaşlarla birlikte yürüdü. Çelik, “Güzel ülkemizi yeniden demokrasiyle taçlandırmak için mücadele edeceğiz. Bunu da sizlerle birlikte başaracağız.”

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılı münasebetiyle bir dizi etkinliğe katıldı. Bahçelievler Soğanlı Meydanı’nda başlayıp Şehit Yarbay Gözüpek Parkı’nda sona eren yürüyüşe CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, il yönetimi, gençlik ve kadın kolları ile katılan Çelik, bulunduğu yerde büyük ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. eski ilçe başkanıydı.

“CUMHURİYET ÜÇ BÜYÜK FİKİR ÜZERİNDE KURULDU”

Yürüyüşün sonunda vatandaşlara seslenen Çelik, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başladı ve Cumhuriyetin üç büyük fikir üzerine kurulduğunu belirtti. Çelik şunları söyledi:

“Büyük Cumhuriyetimiz 100 yaşındadır. Bu güne kolay gelmedik. Cumhuriyet üç büyük fikir üzerine kurulmuştur. Bunlardan biri tam bağımsızlıktır. Bunlardan ikincisi egemenliğin millete verilmesidir; egemenlik milletten alınmıştır. Bir avuç insanla halka verildi.Bu topraklar demokrasiyle tanıştırıldı.Eğitim,sağlık,Cumhuriyet döneminde sanat ve kültür alanında büyük atılımlar yaşandı.Cumhuriyet döneminde kadın ve gençlerin eşitliği mücadelesi yaşandı. Türkiye çok partili hayatla tanıştırıldı ve Cumhuriyetin üçüncü fikri muasır medeniyet düzeyidir.

“YARGI BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞI ARASINDADIR”

Bugün 100. yılında Cumhuriyetimizin kurumlarının yıkıldığını hep birlikte görüyoruz. Ne yazık ki bugün Cumhuriyetin en değerli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevini yitirmiştir. Bugün Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan yargı, bir kişinin ağzından çıkan sözlerle karar vermeye devam ediyor. Bugün Türkiye’de yürütme organı baskı altında, Türkiye’de demokrasilerin dördüncü gücü olan basın baskı altında ve basın özgürce haber yapamıyor. “Türkiye’nin tüm demokratik kurumları yok edilmiştir.”

“ZOR ZAMANLARDA BİLE UMUT VARDIR”

“Umudunuzu kaybetmeyin” sözlerine devam eden Çelik, Atatürk’ün 105 yıl önceki sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken bu durum bizi asla ümitsizliğe düşürmemeli. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Bu topraklar zor günler geçirdi. Az önce de belirttiğim gibi. Ülkenin her yeri işgal altındayken Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’a geldi ve yanındaki arkadaşı ona Boğaz’ı işaret ederek şöyle dedi: ‘İngiliz gemileri Boğaz’da demirledi. Biz her şeyin bittiği yerdeyiz.’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir inanç ve kararlılıkla tek bir cümle söyledi: ‘Geldikleri gibi gidecekler’ dedi. Ve geldikleri gibi gittiler. En zor zamanlarda bile umut vardır. En zor zamanlarda bile , Bir çıkış yolu var.”

İstanbul’dan başlayıp Anadolu’ya yayılan Cumhuriyet’i savunmak için çabalayacaklarının altını çizen Çelik, “Güzel ülkemizi yeniden demokrasiyle taçlandırmak için mücadele edeceğiz. Bunu da sizlerle birlikte başaracağız.”

ESKİ BÖLGEYE ÖZEL TEŞEKKÜR

Özgür Çelik, eski ilçe başkanı olduğu Bahçelievler hakkında da şunları söyledi: “Bahçelievler benim evimdir. Her zaman benim evimdir, her zaman benim evim olarak kalacaktır. Bahçelievler’in bir güzelliği vardır. Bahçelievler kendi içinden bir il başkanı yetiştirmiştir. Bu hepimizin güzelliği. Desteğiniz, “Mücadelenizden dolayı hepinize sonsuz ve canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİ sonsuza kadar yaşatacağız”

Çelik, buradaki konuşmasını şöyle tamamladı: “8 yaşında, siyah lastikle Sivas’tan gelen bir çocuk, 16 milyonluk bir şehirde il başkanı olabiliyorsa, bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Bunu borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak mutluluk vericidir.” “Birlikte çabalamaya devam edeceğiz” diye bitirdi.

Bahçelievler’in ardından Zeytinburnu’nda kalabalığa seslenen Çelik, konuşmasına, “Ne güzelsiniz Cumhuriyet sevdalıları. Ne güzelsiniz Zeytinburnu. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

“CUMHURİYETİN KURUMLARI YIKILIYOR”

“Bugün geldiğimiz durumda Cumhuriyetin 100. yılındayız ama Cumhuriyetin bazı kurumlarının yıkıldığını biliyor ve görüyoruz” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela Cumhuriyetin yasama kurumu işlevsiz hale getirildi. Türkiye’de Cumhuriyetin önemli bir kurumu olan adalet kurumu, yargı bugün bir kişinin ağzından çıkan kararlar veriyor. Bugün Türkiye’de yürütme kurumu Kendini bir kişiye teslim etmiştir. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşları olarak Cumhuriyetimizi savunmaya ve korumaya devam edeceğiz ve ikinci yüzyıla girerken Cumhuriyetimizi mutlaka demokrasiyle taçlandıracağız.”

YEREL SEÇİM İÇİN ZEYTİNBURN HALKINDAN ZAFER SÖZÜ ALINDI

Çelik, konuşmasının sonunda Zeytinburnu sakinlerinden 2024 yerel seçimleri için zafer sözü aldı. Çelik, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlediği kutlamalara katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu