Haber

Piyanist Elif’ten ABD’de 23 Nisan konseri

ANTALYA’da dahi ve yetenekli çocuklara özel eğitim veren BİLSEM tarafından keşfedilerek ABD’de düzenlenen piyano yarışmasında birinci olan ve şu anda Manhattan School of Music lisans öğrencisi olan Elif Işıl Karakaş (19), (19) TBMM’nin kuruluşunun 103. yılını kutlayan , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla New York’ta özel bir konser verecek.

Antalyalı Elif Işıl Karakaş, 4,5 yaşında başladığı müzik yolculuğuna 7 yaşında Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ve katıldığı dahi ve üstün zekalı çocuklar için özel eğitim aldığı BİLSEM’de devam etti. Elif Işıl, 4. sınıftan 2017 yılına kadar 8 yıl konservatuarda piyano, 4 yıl BİLSEM müzik bölümünde eğitim gördü. 2017 yılında Amerika’da düzenlenen Carmen Clavier Klasik Piyano Yarışması’nda 130 kişi arasında 6. olmayı başardı. Texas State Symphony Orchestra’nın Houston’da düzenlediği Texas State Piano Competition’da üç kategoride birinci olan Elif Işıl, aynı yılında annesi Nazan Işıl ile Amerika’ya yerleşti.

Texas Senfoni Orkestrası ile harika bir konser veren ve ABD’de burs almaya hak kazanan Elif Işıl, 2018 yılında üç kategoride düzenlenen Texas State Piano Competition’da Katy bölge birincisi, Houston bölgesinde birincilik ve Teksas Eyaletinde birincilik. İkinci yılında tüm kategorilerde birinci olarak Türkiye’nin ve Antalya’nın gururu haline gelen Elif Işıl, iki yıl üst üste bu yarışmayı kazanmayı başaran ilk ve tek Türk oldu. Elif Işıl bu yarışlarda üçüncü kez üçüncü oldu. O İKİNCİ OLDU. ‘Dahi piyanist’ lakaplı Elif Işıl’ın ilk etabı Houston Üniversitesi Konservatuarı’nda gerçekleştirildi ve sadece 10 öğrenci finale kaldı. Fred ve Wanda Pauling Piyano Yarışmasında ikinci oldu. Elif Işıl, Teksas’taki eğitimini tamamladıktan sonra dünyanın en önemli okullarından biri olan New York Manhattan School of Music’e kabul edildi. Klasik piyano alanında burslu olarak lisans eğitimi almaya hak kazanan Elif Işıl, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yeni okuluna başladı. Piyanist, klasik piyano yorumlarının yanı sıra müzik tarihini ve keşfedilmemiş bestecileri ve farklı ülkelerin eserlerini araştırmaya ve derlemeye devam ediyor. PARLAMENTO VE 23 NİSAN ÖZEL KONSERİ Elif Işıl, 22 Nisan Cumartesi günü Türkiye saati ile 07.30’da TBMM’nin açılışının 103. yılını kutlayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve yıl dönümüne özel bir konser verecek. New York Konsolosu Reyhan Özgür ve Manhattan Belediye Başkanı Eric Adams’ın davetli olduğu konser, Rahm Hall Manhattan School of Music’te gerçekleşecek. Türkiye ile saat farkı nedeniyle konser canlı yayınlanmayacak, sonrasında sosyal medya hesaplarından kayıt izlenecek. ELİF IŞIL’DAN DAVET Beethoven, Scriabin, Prokofiev ve Saygun gibi isimlerin bestelerinden oluşan bir repertuar sunacak olan Elif Işıl Karakaş, “Zor zamanlarda bir arada olmak, ruhu birlikte yaşamak için hepinizi bekliyor olacağım” dedi. içimizde var olan mücadele ve dayanışmanın, babamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, babamızın ve yoldaşlarının aziz hatıralarını en güzel şekilde anmak için.” 2010 YILINDA PİYANO ÇALMAYA BAŞLADI

Anaokulu öğretmeni rehberliğinde müzik eğitimi uzmanları tarafından müzikal yeteneği keşfedilen Elif Işıl, 2010 yılında yarı zamanlı konservatuar eğitimine piyano bölümünde başladı ve Gökçe Göktepe’nin öğrencisi oldu. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Festivali, 23 Nisan Çocuk Festivali, İstanbul Pera Piyano Festivali, Uluslararası Çocuk Zirvesi, 2. Klasik Başkan Altıntaş Piyano ve Yaylı Çalgılar Günleri, Uluslararası Antalya Piyano Akdeniz Üniversitesi 4. Bilim ve Sanat Festivali Açılış Konseri. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile resitallere de katılan Elif Işıl, Bulgaristan, Paris ve Amerika’da katıldığı yarışmalarda çok sayıda ödül kazandı, konser programlarında yer aldı. Elif Işıl, ABD’nin en büyük çocuk onkoloji hastanesinde çocuklara ve yakınlarına da moral konserleri veriyor. Haftada iki saat şehir kütüphanesinde çocuklar için çalışarak birçok iddialı projede yer alan Elif Işıl, ABD’de sosyal projelerde de yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu