Haber

Refah Partisi Yeniden Genel Başkanı Erbakan, Esenler’de konuştu.

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Özgürlük, insan hakları, demokrasi, kişisel tercihlere saygı dediniz ya biliyorsunuz. LGBT olunca bütün bu kavramlar ortaya çıkıyor. Özgürlük kalıyor.” dedi.

Esenler’de düzenlenen programda Niğde Dernekler Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen Erbakan, 14 Mayıs seçimlerinde partisinin üyesi olduğu Cumhur İttifakı’na takviye istedi.

Stratejik bir karar aldıklarını ve Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girme kararı aldıklarını anlatan Erbakan, “Bu kararın alınmasındaki en önemli etken karşı blokta 7’li masa zihniyetidir. Refah olarak Partimiz, Türkiye’de bu zihniyetin iktidara gelmesine vesile olmak istemedik, halka karşı Cumhur İttifakı’nda yer alma kararı aldık ve şu anda tüm gücümüzle seçimlere hazırlanıyoruz. İstanbul ve Türkiye’nin her yerinde.” terimleri kullandı.

“Başörtüsü laikliğe aykırıdır demek doğrudan 28 Şubat zihniyetidir”

Erbakan, Millet İttifakı temsilcilerinin toplumun maliyetine, tarihine ve inancına aykırı söylemlerde bulunduğunu belirterek, mecliste gündeme gelen başörtüsü meselesine de değindi.

Erbakan, hükümetin başörtüsüne anayasal güvence getirmek için adım attığını belirterek, şöyle devam etti:

“Ama 7’li masanın meclisteki temsilcileri, HDP, İYİ Parti ve CHP ‘Hayır bize gelmeyin, bu değişikliği kabul etmeyeceğiz’ dediler. Neden olmasın, bu tavrı iktidara getiren bir yapıya izin verebilir miydik, tabii ki hayır, çünkü bu tavır 28 Şubat’ın tavrıdır, başörtüsü laikliğe karşıdır demek doğrudan 28 Şubat zihniyeti demektir. .Özgürlük dedin, insan hakları dedin, demokrasi dedin, kişisel tercihlere saygı duyarak dedin.Lgbt deyince bütün bu kavramlar ortaya çıkıyor.’LGBT kişisel bir tercihtir, insan hakkıdır, özgürlük herkesin özel hayatıdır, biz yapamayız. buna müdahale et.’ Takviye bile alıyorsun ama ‘Başörtüsü serbest olsun, isteyen başını örtsün’ denilince ne insan hakkı kalıyor, ne kişisel tercih, ne de özgürlük.”

“PKK’nın kurucularından Cemil Bayık, Düsseldorf’tan 7’li masa için seçim kampanyası yürütüyor”

Fatih Erbakan, Anadolu insanının inanç özgürlüğü alanında elde ettiği kazanımların kaybolmasına izin verilmemesi için Cumhur İttifakı içinde olduklarını ifade etti.

Millet İttifakı’na destek verenler arasında FETÖ, PKK, dış güçler ve LGBT lobilerinin de yer aldığını belirten Erbakan, şunları kaydetti:

“Fetullah Gülen örgütünün Avrupa ve Amerika’ya kaçan önde gelen yöneticileri 7/24 kesintisiz görüntü yayınlayarak 7’li masaya destek istiyor. Bunun ötesinde PKK’nın kurucuları ve önde gelen isimleri açıktan 7’li masa kampanyası yürütüyor. İki hafta önce Düsseldorf’ta Alman basınında geniş yer bulan Cemil Bayık, Kılıçdaroğlu ve 7’li masaya takviye istiyor ‘Cumhur İttifakı yenilmeli, Tayyip Erdoğan devrilmelidir’. PKK’nin kurucularından Cemil Bayık alenen isim vererek 7 kişilik bir masa için kampanya yürütüyor. Dış güçlerin en önemli yayınlarından biri olan The Economist’in bu ayki kapağında ‘Erdoğan gitmeli, Türkiye gitmeli’ diyor. demokrasiyle yeniden tanışın.’ Eğer dış güçler, Fetullah Gülen örgütü, PKK, LGBT lobileri bu ittifaka destek veriyorsa, ülkemiz, milletimiz ve Refah Partisi bu ittifakın karşısında durmalıdır.”

Erbakan, kazanımların korunması için vatandaşın gerekli kararı vereceğine inandığını belirterek, amaçlarından birinin de Milli Görüş’ü 21 yıl sonra tekrar Meclis’e getirmek olduğunu kaydetti.

haber-kocasinan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu