Haber

Selçuk Bayraktar, Adıyaman’da depremzedelerle buluştu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bu dayanışma, milletimizin 100 yıl önce Çanakkale’de gösterdiği metanet, feraset ve gayretle adeta aynıdır ve aynı dayanışmayı burada da görüyoruz.” söz konusu.

Selçuk Bayraktar, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin 1’inci yıl dönümünde Adıyaman’da bulunan K2 Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek depremzedelerle sohbet etti.

Daha sonra TEKNOFEST çadırına geçen Bayraktar, burada eğitim gören çocuklarla bir araya gelerek hediye paketleri dağıttı.

Bayraktar gazetecilere, Adıyaman’ın da dünya tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadığını söyledi.

Deprem sonrası milletin gösterdiği dayanışma doğrultusunda Baykar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Hayat Sağlık Vakfı gönüllülerinin de seferber edildiğini belirten Bayraktar, “Baykar olarak önce nakdi yardım yaptık. Hemen ardından da yola çıktık. Kısa sürede hem T3’ten hem de Hayat Sağlık’tan gönüllülerimizle sahaya inerek, “Sahadaki çalışmalarımız gün geçtikçe devam ediyor.” dedi.

Depremden ağır hasar gören 3 ilde konut yapımı için çalıştıklarını belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ta konteyner şehrimizi kurduk ve devletimize bağışladık. Hemen ardından 3 ilimizde kalıcı konut yapımı için çalışmalar devam ediyor. Bunlardan biri Adıyaman’da toplam 1000 konut var. İnşallah konutlarımız teslim edilir. Kahramanmaraş’ta mayıs ayında tamamlanacak Kahramanmaraş ve Hatay “Ekiplerimiz önümüzdeki aylarda tamamlayacak ve devletimize bağışlanacak.”

“TEKNOFEST kuşağında yetişen gençlerimiz de var”

Konteyner kentlerde çeşitli atölyeler ve manevi destek merkezleri kurulduğunu hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

“Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Hayat Sağlık Vakfı olarak kurulan konteyner kentlerde gönüllülerimizle ‘Deneyap atölyeleri’ ve psikolojik destek merkezleri kurduk. Gönüllülerimiz ilk günden itibaren çalışmalarına devam ediyor. Bugün 1’inci yıl dönümü olduğu için Depremden sonra sahada arkadaşlarımızla, burada da gençlerimizle birlikteyiz.”Geldik. Faaliyetlerini inceledik. TEKNOFEST neslinde yetişen gençlerimizin olduğunu yeni gördük.”

TEKNOFEST’in bu yıl Adana’da düzenleneceğini hatırlatan Bayraktar, “TEKNOFEST 2024 Adana’da olacak. Buna hazırlanan gençlerimiz de var. Bütün bu acı yıkımın yanında bir de sıcak bir dayanışma var. Bu dayanışma adeta bir nevi” Milletimiz 100 yıl önce Çanakkale’de gösterdi.” “Aynı dayanışmayı burada da görüyoruz, metanet, metanet, gayret.” İfadesini kullandı.

dargecitajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu