Haber

Tarım ve Orman Bakanı: Deprem bölgesine 8,8 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Deprem bölgesine bugüne kadar 8,8 milyar liralık tarımsal destek ödedik” dedi.

Adıyaman’a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı havalimanında Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, milletvekilleri Resul Kurt, İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan ile yerel yöneticiler karşıladı. Önce Valiliği ziyaret eden Yumaklı, ardından İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Burada kentin çalışmaları hakkında bilgi alan Yumaklı, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

’24 bin 314 küçükbaş hayvan dağıtıldı’

Deprem felaketinin ardından bölgede tarım ve hayvancılığı desteklemek için değerli adımlar atıldığını belirten Yumaklı, “Deprem bölgesine bugüne kadar 8,8 milyar liralık tarımsal destek ödemesi yaptık. Hayvan kayıplarını karşılama sürecini başlattığımız Başkanımızın talimatlarıyla devam ediyor, “Koyun ve keçilerin dağıtımını her hafta bitiriyoruz. Bugüne kadar 24.314 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Toplam 43.573 koyun dağıtılacak. 11 ilde toplam 5.804 adet büyükbaş hayvanın dağıtımına başlıyoruz. Kümes ve arı kovanı dağıtımımız da ay sonu bitecek.” diye konuştu.

‘ADIYAMAN’DA 2 YENİ BAL ORMANI KURULACAK’

Adıyaman’a 2 yeni bal ormanı kuracaklarını anlatan Yumaklı, “TMO bugüne kadar 11 ilden toplam 1,5 milyon ton eser alımı yaptı. Karşılığında 12,1 milyar lira eser bedeli ödeyeceğiz. Bal ormanı kuruyoruz. Adıyaman’da faaliyet gösteren tütün kooperatiflerinin kıyılmış tütün satışında yüzde 55 ÖTV oranını yarıya indirdik.Sürecin uygulanması depremden dolayı gecikti.Süreci hızlandırıp hayata geçireceğiz.Böylece tütün üreticileri kazançlı çıkacak. ürünlerini firmalara göre daha avantajlı bir şekilde pazarlama imkanı sağlıyor.11 “İlimizde kırsal kalkınma yatırımlarının güçlendirilmesinde de pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Uygun görülen tüm projeleri hibe kapsamına aldık. Kırsal kalkınma vakıfları kapsamında 223 proje için Adıyaman’a 21,3 milyon lira hibe verdik. Şu anda bu projeler için 38 milyon TL ek kaynak ayırıyoruz” dedi.

esmehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu