Haber

Turhan Çömez ile Mustafa Yeneroğlu arasında ‘Balyoz-Ergenekon’ polemiği

YETER Partisi Genel Lider Başdanışmanı Turhan Çömez, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun darbe sanıklarının beraat ettiği Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Yeneroğlu, davaları kastetmediğini ancak sözlerinin bir kısmının alınıp çarpıtıldığını söyledi.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün 19 Nisan’daki yayınına katılan Mustafa Yeneroğlu, “Ergenekon ve Balyoz’un bir bütün olarak boş, alakasız, darbe girişimi değil, tamamen bir yaklaşım biçimi olduğunu kabul etmem mümkün değil. devlet tarafından organize edildi.O zamanlar sürekli siyasetin içindeydim.Müdahale eden generalleri unuttuk mu?” dedi.

SÜREÇ: ERGENEKON İNŞAAT DURUMU 12 YILDIR SERGİYİM

Sözcü TV’nin bugün canlı yayınına konuk olan Ergenekon Davası sanıklarından Turhan Çömez, “Ergenekon Davası bir kumpas davasıdır. Bu kumpasın içinde derin bir kurgu vardır. Bu kurgunun arkasında FETÖ vardır. Zamanında FETÖ ile kol kola girmiş AKP iktidarı var, bir de buradan kurtulmayı umut eden bazı yabancı teröristler var” dedi.

Kendisinin de yargılandığını hatırlatan Çömez, “Bu süreci bizzat yaşamış ve 12 yıldır sürgünde yaşayan biri olarak bu kumpasın tüm detaylarını bilen biri olarak bu iddiayı şiddetle reddediyorum.”

‘SADULLAH ERGÜN’ÜN ONAY BORCU VAR’

DEVA Parti Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in o dönemin Adalet Bakanı olduğunu söyleyen Çömez, “Bu konuda millete bir özür borcu var, bir açıklama borcu var. Silivri zindanlarında insanlar ölürken, giden biriydi. ve masa tenisi oynadı.”

Sunucu Serap Belovacıklı’nın Mustafa Yeneroğlu’nun kendisinden sonra yayına katılacağını söylemesinin ardından Çömez, “Keşke beraber konuşabilsek” dedi. Bunun üzerine Belovacıklı, Yeneroğlu ile görüşeceklerini ve mümkünse yayına erken başlayacaklarını bildirdi. Daha sonra Çömez ile birlikte Yeneroğlu da yayına katıldı.

YENEROĞLU: KONUŞMAMDAN BÖLÜM KESİLDİ

Mustafa Yeneroğlu, “Her kesimden tepkiler söylüyorsunuz ama başta Muharrem İnce ve Ümit Özdağ olmak üzere konuşmamın bir bölümü çarpıtılarak bana tepkiler verildi” dedi. Olamaz. Sadece Turhan Çömez değil, bu davalar çerçevesinde manipülasyon ve sahte belge üretilerek çok sancılar yaşandı. Hiçbiri hakkında en ufak bir cümle kurmadım.”

Yeneroğlu, konuşmasında davaları kastetmediğini belirterek, “Davalardan zaten bahsetmedim. Balyoz ve Ergenekon’un komplo olduğu yaklaşımına karşı çıktığımı söyledim. Çünkü o dönemde darbeyi araçsallaştırmaya çalıştılar. Özellikle generallerin siyaset üzerindeki vesayetlerini sürdürebilmeleri için siyasi partilere ve basına “İşin içinden çıkamayınca yargıyı araçsallaştırmaya çalıştılar. Bu süreç Türkiye’nin gözü önünde yaşandı” dedi.

“ERDOĞAN’IN ÖĞRETMENİNE VE GENELLERİN KORUMASINA KARŞIYIM”

Sanıklarından vefat eden Kuddusi Okkır’ı hatırlatan Yeneroğlu, “Kuddusi Okkır’a yapılan zulmü hesaba katarken Veli Küçük’e yapılan zulmü de göz ardı etmeyeceğiz. Ezenlerin emeğini de dikkate almayacağız. O dönemde demokrasi, demokratik gelişmeyi reddetmiş, olaya vesayetçi bir yaklaşımla yaklaşmıştı olaya sadece bir tarafından bakacağız Fetullah’ın vesayetine nasıl karşıysam Erdoğan’ın vesayetine de karşıyım, generallerin vesayeti karşısında.”

Sadullah Ergin’in Adalet Bakanı olarak yargıya karışmadığını söylediğini hatırlatan Mustafa Yeneroğlu, “Bu siyasi polemiklere kurban edilecek bir konu değil. Ciddi acılar yaşanıyor. bu acılardan herhangi birini hafife alan bir yol.”

ÇÖMEZ: YENEROĞLU’NUN TEK BİR SÖZÜNE Katılmıyorum

Yine söz alan Turhan Çömez, “Birlikte yayında olmamız, birbirimizi daha iyi anlamamız açısından faydalı oldu. Sayın Yeneroğlu’nun katılmadığım bir tek şu ifadesi var, ‘Erdoğan Türkiye’nin demokratikleşmesini sağladı’ sözü. Erdoğan. “Askeri vesayeti, siyasi vesayeti, demokrasinin kurum ve kurallarını işlemez hale getiren her türlü anlayışı reddediyorum. Anlamayı reddediyorum” dedi.

YENEROĞLU: YİNE VAKALARI NEREDE ANLATTIM

Bunun üzerine Yeneroğlu, “Benim sözlerimde Ergenekon ve Balyoz davasının yeniden gündeme getirildiğine dair en ufak bir ima bile yok. Ben nerede böyle bir şey söyledim?” o cevapladı.

Çömez, “Tweetinizi dikkatle okudum. Demokrasi konusundaki hassasiyetinize saygı duyuyorum. Bu konudaki samimiyetinize de inanıyorum. Ama tekrar vurgulayacağım, Erdoğan bu ülkenin demokratikleşmesine hiçbir katkı sağlamamıştır. Siyasi bir karakterdir.” Bu ülkeyi tek adam rejiminin pençesinde inletiyor ama siz Millet İttifakı’nın bir üyesi olarak Erdoğan’ın Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağladığını söylerseniz buna karşı çıkarım.”

SÜREÇ: Sözlerinizi çarpıtmıyorum, davada yaşananlarla ilgili dosyayı göndereceğim.

Yeneroğlu, “Sözlerimi çarpıtıyorsunuz” derken Çömez, “Sözlerinizi çarpıtmıyorum. O olayla ilgili belgeyi hem Sadullah Ergin’e hem de Ali Babacan’a göndereceğim. Bakan Sadullah Ergin’di. Bugün biz Aynı kampta siyaset yapıyoruz ama Ergin’in bir özür borcu var.”

Mustafa Yeneroğlu ise, “Erdoğan’ın demokrasiyi yerle bir eden, ülkeyi büyük bir felakete sürükleyen tutum ve davranışlarını benim onaylamam mümkün değil ve bundan öteye gitmem. Geçmiş, o dönemde Avrupa Birliği ile uyumlu reformlar ve Türkiye’nin demokratikleşme yolunda attığı değerli adımlardır” diyen Erdoğan, “Bu sadece Erdoğan’ın dehası değil. Erdoğan’ın o dönemdeki tavrı ile bu dönemdeki tavrı arasında çok büyük fark olduğunu herkes takdir edecektir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu