Haber

Yalova’da 75 düzensiz göçmen yakalandı, 1 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Yalova’da geçtiğimiz ay yapılan şok uygulamalarda Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yapan 75 kaçak göçmen yakalanarak sınır dışı edildi. Ayrıca yapılan çalışmalarda 1 kaçakçılık zanlısı gözaltına alınarak hakkında işlem yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Göçmen Kaçakçılığı ve Tecavüz ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile KOM Şube ekiplerinin çalışmaları, Osmangazi Köprüsü ve il genelinde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Son bir ayda yapılan şoke edici başvurularda Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen toplam 75 yabancı uyruklu kişi sınır dışı sürecini başlattı. Düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli Geri Gönderme Merkezlerine teslim edildi.

Öte yandan göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen AG de polis tarafından gözaltına alındı. Şahsın olayda kullandığı kamyonete de mahkeme kararıyla el konuldu. Zanlı hakkında adli işlem yapıldı.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sistematik olmayan göçle mücadelenin kararlılıkla devam ettiği belirtildi. – YALOVA

habertaskopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu