Haber

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Sandıklarınızı Bu Millet Gömecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya mitinginde Millet İttifakı Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, ‘Sn. Kemal Bey, dostunuz Kandil. Onlarla bu yoldasın. Ancak Kemal Bey, “14 Mayıs’ta bu aziz millet, aziz hemşehrilerim sizler için sandıkları kazacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan konuşmasında muhalefete ağır sözler sarf etti.

Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alıyor. ‘Diyarbakır’da 51 kardeşimizin ölümüne terörist Selo sebep oldu. Burası Selo hapishanesinde. Selo’yu çıkaracaklarını söylüyorlar. Ondan sonra Öcalan’ın yerine Selo’yu koyacaklardı. İşte göründüğü gibi. Sayın Kemal, yani bu onun meclisteki görüşmesiydi. Kaç defa açıklayın dedik, anlatamıyor. Doğru olan hiçbir şey yok. Gerçek bir politikacıysanız açıklayabilirsiniz ama açıklayamazsınız. Hayatı saçmalık. Her zaman fırıldaklarla seyahat eder. 14 Mayıs’ta aziz milletim bu yalana, yağma ve aldatmacaya ‘evet’ demeyecektir. söz konusu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizi, çocuklarımızın maddi ve manevi varlığına göz diken bir avuç sapkın ideolojinin emellerine teslim etmek istiyorlar. Mezhep ve mezhep ayrımını derinleştirerek ülkeyi kamplara bölmek, kardeşi kardeşe düşürmek istiyorlar. Tasması emperyalistlerin elinde olan terör örgütleri için ülkeyi cirit sahasına çevirmek istiyorlar. Onların derdi bizimle değil, Türkiye’yle, Türk milletiyle, Türkiye’nin başarılarıyla. ‘

“Arkadaşınız Kandil”

Terör örgütü PKK’nın Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini öne süren Erdoğan, şunları söyledi: Biri ‘Kandil’ hakkında ne diyordu? Bayrakları, ezanları, dinleri var mı? Desteğimiz Kılıçdaroğlu’nadır diyor. Dini, mezhebi, bayrağı, ezanı olmayan Kemal Bey’i kim destekliyor? Bu teröristler… Öyle mi? Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim! Kemal Bey, dostunuz Kandil Bey. Onlarla bu yoldasın. Ama Kemal Bey, 14 Mayıs’ta bu aziz millet, aziz hemşehrilerim sizler için sandıkları gömecek!’ifadelerini kullandı.

“Bu insanlar size TOKİ’yi yedirmez”

‘Bay. Kemal Bey TOKİ’yi kapatacak. Neyi kapatıyorsun?’ dedi Erdoğan, ‘Ben göreve gelmeden önce TOKİ’deki üretim sayısı 40 bin konuttu. Şimdi 1 milyon 300 bin konut yaptık. 40 bin lira 1 milyon 300 bin lira? Kemal Bey bu millet size TOKİ yedirmez! TOKİ’nin depremde ne yaptığını gördük değil mi? Antalya’daki yangın ve sel felaketlerinde burada halkımızın yanında olduk. Yeni evler yaptık ve onlara verdik. söz konusu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘CHP’ye gönül vermiş kardeşlerim; CHP ile birlikte hareket eden diğer partilere gönül vermiş kardeşlerim; Kemal Bey, CHP’yi öyle bir yere getirdi ki, bu parti, kurucusu olduğu Cumhuriyet’e ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenlerin yuvası oldu. CHP marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin, mezhep çatışması çıkarmaya çalışanların koçu oldu. 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz diyor. HDP’lidir diyenler… Bu masada da bu var… Kemal Bey milletim sizi bu yola götürmez!’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu