Haber

HAK-İŞ Başkanı Arslan’dan 28 Şubat Açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “28 Şubat darbesinin 26. yıl dönümünde tüm anti-demokratik müdahaleleri kin ve nefretle anıyoruz.” sözünü kullandı.

Arslan, 28 Şubat sürecinin 26. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat’ın Türk demokrasi tarihine “Bu ülkenin gerçek sahiplerinin tasfiye edilmeye çalışıldığı ve Türkiye’nin demokrasiye dönüştüğü bir süreç” olarak geçtiğini ifade etti. kara leke”

Bazı sivil toplum kuruluşlarının tüm dünyanın gözü önünde yaşanan utanç verici duruma sessiz kaldığını, hatta süreci taşeronlaştırdığını kaydeden Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 47 yıllık onurlu tarihimizde olduğu gibi darbe, muhtıra ve benzeri kisvelere bürünmüş tüm antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. 28 Şubat darbesi.”

Tarihe kara bir leke olarak geçen darbe ve darbe girişimlerini hatırladıklarını ve topluma hatırlattıklarını belirten Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“28 Şubat sürecinin 25. yılında ’28 Şubat Darbesi ile Sendikalar ve Sivil Toplumun Sınavı: HAK-İŞ Mücadelesi’ etkinliği düzenleyerek süreci tüm yönleriyle ele aldık. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. merhametle.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu