Haber

Kazaklar, Türkiye’deki depremzedeler için geleneksel çadır evler “yurt” inşa edecek

Kazakistanlı gönüllüler, Kahramanmaraş’ta depremzedelere geçici barınma sağlamak için keçi yününden yapılan geleneksel çadır evleri “yurtlar” kuracak.

Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Ali İstek Akıncı, yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları’nın özel kargo seferi ile Almatı’dan Adana’ya 40 ton insani yardım malzemesi gönderildiğini söyledi.

Akıncı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm Kazak halkının Türkiye için seferber olduğunu belirterek, “Bugün içinde 84 Kazak çadırının (yurt) bulunduğu insani yardım malzemelerini taşıyan kargo uçağımız yola çıktı.” söz konusu.

Almatı Havalimanı’nda şu anda 100 ton civarında insani yardım malzemesi bulunduğunu kaydeden Akıncı, “TAV ve THY şirketlerimizin değerli yardımlarıyla bu yardımları en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışıyoruz. Minnettarlığımızı sunuyoruz.” Dayanışma gösteren ve kardeşlik duygusunu esirgemeyen Kazakistan toplumuna selam olsun.” terimini kullandı.

Bir grup Kazak istekli, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a 100’den fazla geleneksel çadır ev “yurt” göndereceklerini ve söz konusu çadırları kurmak için 12 kişilik uzman bir ekibin yola çıktığını duyurdu.

Orta Asya’nın keçi yününden yapılan klasik çadır evleri olan “yurtlar”, göçebelerin yaşam koşullarına uygun tasarımları, soğuk havalarda sıcak, soğuk havalarda ise serin ortam sağlamaları sayesinde günümüzde de kullanılmaktadır. sıcak hava.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu