Ekonomi

Sunexpress Ücretsiz Tahliye Uçuşlarını 20 Şubat’a Kadar Uzattı

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak girişimi SunExpress, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin’den tüm ücretsiz iç hat seferlerini 20 yıla kadar uzattığını duyurdu. Şubat. Uçuşlar için SunExpress web sitesi ve mobil uygulamasından ücretsiz rezervasyon yapılabilir.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve büyük yıkıma neden oldu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları afetzedelere yardım ulaştırmak için çalışıyor.

Bugüne kadar 125 özel seferiyle 9 bin 400’den fazla kişiyi deprem bölgesinden tahliye eden SunExpress, 20 Şubat’a kadar deprem bölgesinden kalkan tüm iç hat seferlerini ücretsiz yapacağını duyurdu. SunExpress’ten bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

“SUNEXPRESS WEB SİTESİNDEN VE MOBİL UYGULAMADAN ÜCRETSİZ REZERVASYON YAPILABİLİR: hava yolu; 20 Şubat’a kadar Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin’den tüm iç hat uçuşlarını ücretsiz gerçekleştirecek. Uçuşlar için SunExpress web sitesi ve mobil uygulamasından ücretsiz rezervasyon yapılabilmektedir.

9.400’DEN FAZLA KİŞİ BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLMİŞTİR: SunExpress, arama kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak için toplam 125 özel uçuş gerçekleştirdi. Düzenlediği özel seferlerle 4 bin 500’den fazla arama-kurtarma ve sağlık ekibini bölgeye taşıyan SunExpress, bu seferlerin dönüş seferlerinde depremden etkilenen 9 bin 400’den fazla kişinin tahliyesini sağladı.

DEPREM BÖLGESİNE 161 TON YARDIM MALZEMESİ ÜCRETSİZ SEVK EDİLDİ:Havayolu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere tüm resmi makamlar aracılığıyla gelen ücretsiz kargo hizmetiyle deprem bölgesine 161 ton yardım malzemesi ulaştırdı.

YARDIM İÇİN ALMANYA’DAN HAVA KÖPRÜSÜ İNŞA ETTİ: SunExpress, Türkiye ile Almanya arasında bir köprü kurarak, deprem bölgesine toplanan tıbbi ekipman, ekipman ve diğer ihtiyaçları ulaştırıyor. SunExpress, 12 Şubat’ta Almanya’dan 30 kişilik bir sağlık grubunu tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Adana’ya teslim etti.

LUFTHANSA CARGO İLE İŞ BİRLİĞİ İLE BERLİN’DEN TÜRKİYE’YE 30 ADET JENERATÖR GETİRİLMEKTEDİR: Yurt dışından deprem bölgesine yardım ulaştıran SunExpress, Frankfurt’ta toplanan yardımları Antalya’ya taşıyarak AFAD koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca Lufthansa Cargo iş birliği ile Berlin’den 30 adet jeneratörü Türkiye’ye getirecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu