Yaşam

Sunay Akın’dan Nilüfer’e müze ziyareti

Nilüfer’de yakında açılacak olan Sağlık Müzesi ve Müzik Aletleri Müzesi’ni ziyaret eden şair, gazeteci, yazar, araştırmacı Sunay Akın, Nilüfer’in müzecilik faaliyetlerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Sadece edebi kimliğiyle değil, kurduğu oyuncak müzeleriyle de adından söz ettiren şair, gazeteci, yazar ve araştırmacı Sunay Akın, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek yakın zamanda açılması planlanan Sağlık Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Ceyhun İrgil işbirliğiyle inşa edilen ve sağlık alanında kapsamlı bir koleksiyonun sergileneceği müze binasındaki hazırlıkları yerinde inceleyen Nilüfer Belediyesi ve Dr. Sunay Akın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet ve Dr. Ceyhun’a teşekkür etti. İrgil de ona eşlik etti.

Yaz sonunda açılması planlanan Sağlık Müzesi’nin hazırlıkları hakkında bilgi veren Dr. Bursa ve çevresinde 100 yıldır hizmet veren sağlık çalışanları, hemşireler, hekimler, sağlık memurları ve ebelerin bıraktıkları eşyalar. Örneğin Zübeyde Hanım Doğumevi’nde onbinlerce Bursalı dünyaya geldi. Orada çalışan doktorların eşyaları burada. Bursa Devlet Hastanesi ortadan kayboldu. Zübeyde Hanım Doğumevi yıkıldı. Kirazlıyayla Sanatoryumu kapatıldı, otel oldu ama mobilyaları duruyor. Biz de burada o anıları canlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Sunay Akın, geleneksel tıp tedavilerinden eczacılığa, diş sağlığından şifalı kaplıcalara, kadın doğumundan kulak burun boğazına kadar birçok alandaki malzemenin çağdaş bir müzecilik anlayışıyla sergileneceği müzeden çok heyecan duyduğunu ve istediğini söyledi. müzeye elinden gelen her türlü eki vermek.

Sunay Akın, ardından Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan, Sanlıkol Müzik Aletleri Müzesi’ni ziyaret etti. Dr. Sanlıkol’un oğlu Besteci ve Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Ali Sanlıkol’un eşlik ettiği ziyarette müzenin kuruluş sürecini ve hikâyesini dinledi. Ülkelere özgü müzik aletlerini de inceleyen Akın, müzeden çok etkilendiğini sözlerine ekledi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-aksehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu